Förändra husets exteriör

Hur huset ser ut utvändigt kan efter ett par år, kännas riktigt tråkigt, eller så vill du bara förändra och göra det mer personligt. Med tiden kan du också behöva renovera exteriören på huset och varför inte passa på att göra det lite mera upp to date.

Det finns ganska mycket man kan göra för att förändra hur man upplever ett hus utvändigt. Nummer ett och kanske bland de enklare, är att måla om. Här kan man vara äventyrlig och byta färg på hela huset, men det gäller att hålla koll på vilka regler som gäller för området du bor i, då färgbytet kan anses anstötligt.

Ett annat alternativ, som kan förändra utseendet på huset, är att byta ut fönstren. Här kan du leka med stilar och färger. Du förändrar inte bara utseendet på huset utan får också en energibesparing ,då äldre fönster inte är lika energismarta som moderna.

Vill man bara göra en liten förändring med en modern känsla, kan man sätta upp en ny nummerskylt på huset, kanske med belysning, eller skriv ut gatunumret med bokstäver. För att vara lite extravagant kan man välja att skriva ut både gatunamnet med numret på fasaden eller varför inte hänga upp en skylt med namnet och nummret utskuret, från gaveln på huset.


Senaste inläggen