Belysning i hemmet

En av de allra viktigaste sakerna för att hem ska vara trivsamt och tjusigt är att belysningen är rätt. Även om man kanske inte tänker på det så har faktiskt belysningen och vilken typ av lampor som finns i ett hem större betydelse man tror. Här kommer några tips på hur man kan tänka kring belysning i hemmet.

Ett bra tips innan man införskaffar belysning och lampor till hemmet är att man funderar vilken typ av inredning man vill ha i övrigt. Vill man eller kanske redan har ett ganska modernt inrett hem fungerar moderna lampor alternativt någon form av punktbelysning riktigt bras. Föredrar däremot en mer klassisk inredning, som till exempel shabby chic eller liknande, fungerar troligtvis lampor av äldre modell med stora lampskärmar bättre.

Som sagt så finns många olika typer av lampor och belysning. Just punktbelysning i form av ett antal mindre ljuskällor, är något som blir allt mer populärt och dessutom ganska snyggt. Punktbelysning passar bäst för vardagsrummet eftersom det gör sig bäst i lite större rum.

Ett annat bra tips vad gäller belysning är att satsa på någon form av dimmer så man kan reglera ljusstyrkan som man vill, vilket kan vara mycket praktiskt om man ibland vill ha lite ljusare.

Senaste inläggen