Uterum och belysning

Belysning kan man ha överallt i och runtikring huset. Det finns en rad olika alternativ beroende på vad man vill lysa upp och till vilken grad. Här ska vi ta oss en titt på hur man kan göra för att belysa ett uterum.

Men först ska vi titta på vad ett uterum egentligen är. Ett uterum är oftast en plats direkt intill huset och kan många gånger liknas vid en altan. De är ofta inglasade och kan även vara isolerade för att man ska kunna använda dem fler månader på året.

När det kommer till belysning är ju många gånger fallet att solen lyser upp väldigt bra. Det är dock inte alla som byggt uterum med syftet att maximera antalet soltimmar eller ens har ett bra läge för detta. Och när solen ändå går ned kommer man ju att behöva belysning där i vilket fall som helst.

Ett uterum är sällan i stort behov av omfattande allmänbelysning, det är något som naturligt solljus ofta fixar, även om det är indirekt. Vad som är mycket mer vanligt att fokusera på när det kommer till uterum är stämningsbelysning. Något som visat sig vara väldigt populärt att ha i platser som uterum är ljuslyktor av olika slag.

Det finns även de som väljer att sätta in spotlights för att lysa upp lite extra när det blir mörkt ute men man ändå vill göra något som kräver mer ljus. Och om man sedan även skaffar dimmer till dessa kan man ju alltid skapa fin stämning bara med det.


Senaste inläggen