Tips på bra belysning i hemmet

Såhär i vintermörkret är det viktigt att ha bra belysning i sitt hem som lyser upp på ett bra sätt. Av den anledningen kommer några förhoppningsvis användbara råd och tips angående belysning i hemmet.

Köket

I köket är det viktigt att man har bra och ordentligt belysning då detta på ett sätt kan sägas vara en arbetsplats eftersom man ska laga mat där. Dock kan det även vara skönt att ha en lite mjukare och svagare belysning över matbordet där man ska sitta och äta.

Vardagsrummet

Vardagsrummet är ofta det största rummet i ett hem, vilket också ger utrymme att experimentera lite med belysningen. Ett bra tips och som också är ganska populärt i dagsläget är att ha någon form av punktbelysning, som till exempel spotlights eller liknande. En klassisk golvlampa fungerar givetvis också alldeles utmärkt.

Sovrummet

I sovrummet är ett bra tips att installera någon form av dimmer för lampan i taket. På så sätt kan man själv reglera ljusstyrkan vilket kan vara skönt innan man ska lägga sig eller om man bara vill ha lite mysbelysning.


Senaste inläggen