Skapa ett hem med tidlösa retroklassiker

Modern retro-stil har växt fram de senaste åren och vunnit många anhängare. Att inreda sitt hem med tidlösa klassiker är aldrig fel. Många av oss drömmer och att inredda hemmet lite mer som det såg ut innan slit-och-släng-mentaliteten tog över.

Nostalgidrömmar

Oavsett vilken tidsepok som du vill återskapa eller inspireras av så är det viktigt att läsa på om de olika stilarna och välja ett tema. Olika retrostilar går att tolka på olika sätt och slutresultatet kan bli väldigt annorlunda. Om du väljer att inspireras av stilen på ett kök i stan eller på landet kan också innebära en stor skillnad. På landet var det på 50-talet mer vanligt med spiskåpor i pastellfärger medan stilen i stan var lite mer sofistikerad. De ljusa pastellfärgerna var visserligen populära i stan men genom att använda naturmaterial och keramikplattor så skapas en lite annorlunda stämning. Ofta så blandades nya idéer med tidigare stilar och svartvit rutiga 30-talsgolv fanns ofta i ett 50-talskök.

Det är lätt att återskapa drömmen om ett gammalt kafferep med fina koppar och ett kakfat fylld med bullar och sju sorters kakor. Att inreda köket i retrostil med söta hyllbårder är ett lätt knep för att skapa lite retrokänsla.

Kombinera modern komfort med retrostil

En stilren soffa och en snygg tapet med stort mönster kan förvandla vardagsrummet. Leta efter kul lampor, kuddar, glas, och gamla telefoner för att skapa en skön klassisk stil. En blandning av funktionalitet och smakfull elegans.

Skapa en röd tråd genom hemmet genom att även inreda ett retroinspirerat badrum. Renovera ditt badrum men moderna funktioner men behåll en dåtida stil, till exempel med nyanser i bubbelgumsrosa, babyblått eller mintgrönt.


Senaste inläggen