Naturligt ljus

Man behöver inte alltid hänga upp starka taklampor eller fylla fönstren med små lampor. Man kan också lära sig att utnyttja det naturliga ljuset så mycket som möjligt. 

Solcellslampor

Dessa är perfekt. De är som sin egen timer. Låt dem stå på platser som får mycket sol så de laddas ordentligt. Sedan, när mörkret kommer, tänds de automatiskt och slocknar på morgonen igen. Man får ett billigt alternativ till vanliga fönsterlampor och behöver inte gå runt huset och tända och släcka dem varje dag. 

Dessa finns i flertal varianter, både kraftiga och enkla varianter för 10 kr/styck. De mindre lamporna passar att stoppa ned i krukorna som står under fönstret. Sedan kan man använda lampor som ska sitta i trädgården inomhus istället. Det enda som behövs är en bra och solig plats.

Speglar

Speglar är reflektorer och dessa kan man använda för att få ljuset som kommer inte genom fönstret att spridas över hela rummet. Lista ut vilken tid på dygnet som stolen träffar vart och sätt upp en spegel så den inte bländar runt några sittplatser men som ändå riktar ljus till de mörkare partierna av rummet. 

 


Senaste inläggen