Mysig belysning

Finns det något som gör ett rum så mysigt som rätt sorts belysning? Det finns mängder av belysning att välja bland, men ibland kan det kännas svårt att hitta en riktigt mysig belysning. Om en lampa är för stark, sitter i taket eller har ett kallt sken, brukar belysningen inte bli särskilt behaglig.

Det du bör leta efter när det kommer till just lampor är ett varmare sken, som inte lyser så starkt. När du placerar ut lampor i ett rum blir det mysigast om det finns ljuskällor på olika ställen. Till exempel kan du ha bordslampor. Även mindre ljuskällor som ljusslingor blir riktigt fint i inredningen. Se dock till att ha åtminstone en starkare lampa i taket, så att du kan tända upp när du vill ha mycket ljus.

Förutom lampor i olika varianter är såklart ljuslyktor och doftljus något av det bästa som finns. Så fort du tänt ett par levande ljus blir nästan vilket rum som helst trivsamt.  Tittar du runt på nätet kan du välja bland ett stort utbud av vackra ljus, ljuslyktor i olika storlek och utseende, värmeljus, rustikljus, ljushållare och härliga doftljus. Placera dessa lite här och var i huset. Levande ljus skapar snabbt en mysig stämning och står ljusen i en ljuslykta blir det dessutom säkrare. Doftljus är också underbara i inredningen. Tänd ett gott doftljus när du tar ett bad, slappar i soffan eller innan du ska sova.

En bra present

Om du letar efter en present till någon, men tycker att det är svårt att hitta något bra, är ljus av olika slag alltid en uppskattad gåva. Alla kan ha användning för levande ljus, oavsett ålder eller kön. Hitta ett vackert ljus och en ljuslykta, så har du en fin present som garanterat kan komma till användning. Kom även ihåg att skämma bort dig själv ibland. Att få lite tid över till sig själv är inte det mest självklara för alla. När du har chansen kan det vara skönt att få äta något gott, dricka ett glas vin och njuta av lugnet. Med väldoftande och stämningsfulla doftljus sätter du pricken över "i".


Senaste inläggen