Ljussätta din konst och väggarna

För att den konst som du hänger upp ska bästa uppmärksamhet så gäller det att ljussätta dessa på bästa sätt. Viss konst kanske inte behöver belysning för att komma fram. I vissa fall så kanske en vägg gör sig bra med olika form av belysning och det blir en konst i sig.

Du kanske precis har valt att köpa något nytt till dit hem. Och då kanske du vill visa upp detta med en snygg belysning. Har vi valt något snyggt att hänga upp så bör vi med hjälp av belysning visa detta mästerverk. Det är ju tråkigt om ingen lägger märke till de nya tavlorna som du hängt upp.

Spotligts i taken är ett smidigt sätt för att kunna rikta belysning exakt dit du vill. De får gärna vara dimmer på så du kan dämpa och höja belysningen efter hur du vill ha det. Det finns också speciell tavelbelysning som du kan montera upp om du hellre önskar detta. Mycket beror på storleken på tavlan. Är det ett stort konstverk så kanske det kräver mer än en spotligt för att göra tavlan synlig.

Tänk på den spridningsvinkel som dina armaturer ger. Det är ju bara själva tavlan som ska belysas och inte väggen runt tavlan. Tänk också på att spridningen inte stör annat som finns omkring på väggen eller att den riktats mot fönster eller dörröppningar. Från taket finns det alltid en risk med att blända både dig och de som besöker ditt hem.


Senaste inläggen