Levande ljus

Att använda ljus och värme för att skapa en mysig atmosfär och hemmakänsla är inget nytt. Det gjorde vi redan i begynnelsen framför lägereldarna.

Idag finns det dock modernare alternativ om vi vill ljussätta och värma upp våra hem. Stearinljus istället för lampor skapar ett mjukare ljussken i rummen och höjer samtidigt temperaturen en aning. 

/varmeljus.jpg

Inred med ljus

Känns det mörkt och dystert eller trist och tråkigt hemma? Piffa upp den gråa vardagen med lite levande ljus. Möjligheterna är många och bara fantasin sätter stopp. Vill du komma billigt undan kan du till exempel satsa på enkla värmeljus med tillhörande värmeljushållare. De kan man få tag på för en billig peng på många affärer. Vanliga kronljus kostar inte heller så mycket. Till dem kan du hitta billiga ljusstakar på exempelvis loppis.

Placera dem på olika platser i rummet för att skapa en trevligare atmosfär. Du kan också blanda ljus i olika utföranden och storlekar som till exempel kronljus som blockljus, här kan du få fler tips om hur du inreder med levande ljus.
Vill du satsa på en brandsäker ljuskälla kan du också använda dig av ljusslingor med LED-lampor. Dessa kostar inte så mycket och är dessutom riktigt trendiga nu.

Braskamin för långsiktig värme

Vill du investera lite mer långsiktigt för att höja såväl mysfaktor som temperatur i huset kanske du bör satsa på en braskamin. Rätt braskamin värmer inte bara upp utan kan också tillföra en extra ljuskälla i rummet. Här kan du hitta kaminer i varierade storlekar och utföranden. Välj den som passar din inredningsstil och dina energibehov bäst.

Om du letar efter ett sätt att göra ditt hem mysigare och samtidigt vill spara några hundralappar i energikostnader varje månad så kan en braskamin också vara en bra investering.

När det gäller ljussättning av hemmet med levande ljus är det svårt att göra fel. Om du satsar på ljuskällor som också sprider värme tar du in ytterligare ett av de fyra elementen i ditt hem och skapar en levande atmosfär som andas.


Senaste inläggen