LED lampor - användningområden

Idag finns det LED lampor som man helt enkelt kan använda istället för glöd eller lågenergilampan. De har samma sockel, samma höga ljuskvalitet men betydligt längre hållbarhet. Det finns dock ännu mer intressanta och specifika användningsområden.

Små utrymmen

Tack vare att LED lamporna är så otroligt små så får de plats på helt nya ställen. En klassiskt exempel är till exempel att använda dem i hyllor eller vitrinskåp för att belysa vad som finns där i. Lamporna kommer i dessa fallen färdigmonterade på en tejpremsa som man enkelt klistrar fast där man vill ha dem. 

Även i annan elektronik sparar detta plats. Det är till exempel en stor del av orsaken att mobiltelefoner och tv-apparater är så tunna som de är idag.

Låg energi

Den låga energikonsumptionen har gjort att man kan använda lampor på helt nya sätt än tidigare. Ficklampor kan till exempel göras både starkare och mindre.

Inom film och tv har LED belysningen uppskattats då den låga energiförbrukningen har möjliggjort att man kan driva belysning på batterier under mycket låg tid. Även den låga temperaturen är något som uppskattas och gör allt arbete i en studio mer bekvämt för både de framför och bakom kameran.


Senaste inläggen