Inreda för ett ljust och öppet hem

Man kan använda fler tricks än bara lampor för att få rätt atmosfär och ljus i hemmet. Alla delar i ett rum arbetar tillsammans för att skapa en känsla och ljussättning, inte bara glödlamporna (även om de har en betydande roll). 

Möblerna

Möblerna sätter stilen på rummet. Gamla och större möbler inger en viss känsla och atmsofär medan IKEA-möbler ger en annan. Sedan finns det den tunna, slimmade hypermoderna stilen som man får med blänkande möbler med många raka kanter. 

Har man stora möbler i rummet vill man gärna att de ska vara i ljusa färger för att passa in. Har man inte tiden eller viljan att göra om möblerna själv kan man antlita personer som gör det åt en. Alternativ tar men med sig möbeln ut i garaget och sätter igång. Det är mycket slipande och målade men värt mödan!

Väggarna

Ljusa väggar skapar inte bara med ljus i rummet, det skapar också rymd. Har man ett litet rum ska man absolut välja ljusa tapeter för att inte förminska det ytterligare. Man kan också sätta tapet med horisontella linjer, antingen på alla fyra väggar eller två motsatta väggar. Linjerna skapar en illusion och "drar ut" rummet, vilket får rummet att uppfattas som större. 

Taket

Lyft taket med en högblank, ljus färg. Målar man en annan färg än vitt får också taket lite fler blickar eftersom vi är vana vid vita eller träfärgade innertak. Den högblanka färgen reflekterar mycket av det inkommande ljuset och agerar nästan som en spegel som kastar ljusstrimmor runt i rummet. 


Senaste inläggen