Inred vackert utomhus

Ser tomten lite tråkig ut nu när du äntligen börjar spendera tid där igen? Har du bara gjort det viktigaste som att klippa gräset och rycka maskrosor hitintills? Det är nog dags att lägga lite kärlek på tomten och få en trädgård värd att avunnas. 

Möblerna

Ingenting slår vackra trämöbler i trädgården. Hos Scanteak kan du hitta flera klassiska och moderna varianter med bra kvalité. Möblerna är i äkta kärnteak vilket ger lång hållbarhet trots att de står ute flera månader om året. För de där lata dagarna då du bara vill ligga i solstolen och ta det lugnt, borde du ha passande dynor till fina möbler. En fin kista av trä eller plast blir en extra sittplats längs en vägg och förvaring för dynorna på kvällen och vid dåligt väder. 

Belysning

Fundera på vilken belysning du har i trädgården. Om du vill sitta ute sent på kvällen borde du ha lite belysning. Du kan använda solcellsbelysning till gångar och rabatter men om du vill kunna läsa en bok eller ha en trevlig middag efter solen har gått ned, behöver du starkare sken. Trädgårdslyktor är ett bättre val för mer belysning, dock kräver det en installation av en elektriker och du ska helst gräva ned kablarna i marken. Lite mer jobb men bättre resultat. 

Odling

Fundera på vad du har i rabatterna och på tomten. En tom gräsmatta, om än grön, ser tråkig och platt ut. Skapa former och gångar i trädgården för att ge den mer liv. På Mina Kvadrat kan du läsa om grunderna för trädgårdsplanering. Fundera hur tomten är uppbyggd, var solen fallen och vad du vill använda trädgården till. En skalenlig ritning är essentiell för att kunna rita ut din drömträdgård och veta att den får plats. 


Senaste inläggen