Inred snyggt med belysning

Då och då kan det vara skönt med lite förnyelse i hemmet, vilket man kan åstadkomma på en rad olika sätt, till exempel genom att möblera om, måla om eller köpa nya inredningsartiklar. Ett annat bra tips om man vill nyinreda i hemmet kan vara att ändra på belysningen och just hur man kan göra detta tänkte vi tipsa om här nedan.

Färg på ljuset

Något man kanske inte tänker på så ofta är vilken färg man har på belysningen i sitt hem. Faktum är att detta faktiskt spelar ganska stor roll för hela atmosfären i ett rum. Exempelvis så har starkt och intensivt vitt ljus en helt annan karaktär än mjukare ljus som lutar mer åt beiget.

Punktbelysning

Vill man ha en modern belysning som man också kan göra ganska mycket med skall man definitivt satsa på någon form av punktbelysning eller liknande. Punktbelysning med flera olika ljuskällor som sätts samman till en enhet blir ofta väldigt snyggt och kan med fördel också matchas med övrig inredning på ett tjusigt sätt.

Den kanske allra enklaste formen av punktbelysning är spotlights i taket som passar såväl för vardagsrummet som för sovrummet.


Senaste inläggen