Hög tid att förbereda inför julen

Så här en bit in i november månad vräker snön bokstavligt talat ner på sina håll och kanter i landet och det får oss att känna att det minst sagt börjar bli dags att tänka på julstöket. Mycket ska som vanligt ordnas med innan man lungt kan luta sig tillbaka i soffan, men tänk på att det ska vara roligt att pyssla på och inte ett tråkigt och energislukande måste!

Det är mycket som ska hinnas med innan julen anländer, mycket på grund av att du ska ha tid att verkligen slappna av och njuta av den när den väl är här och inte behöva fokusera på så mycket annat. Enklast är det om hela familjen hjälps åt med förberedelserna, så att inte någon enstaka individ ska behöva dra hela lasset själv. Här nedanför hittar ni några viktiga förberedelser som ni möjligtvis skulle kunna dela upp mellan er, på ett passande vis.

Pynta

Vi anser att en del pyntande är viktigt för att den riktiga julstämningen ska infinna sig. Det betyder inte att det behöver finnas tomtar i alla hemmets vrår och att ni ska ha en julgran som bräcker grannens, utan snarare att ni ska stöka fram en del speciella saker som sätter stämningen för högtiden, hur många eller få de än må vara. Det som passar er familj med andra ord.

Baka

Julbaket är lite av ett årligt måste, men tack och lov roligt att genomföra! Pepparkakor och lussekatter hör till de två storfavoriterna och här kan barnen med enkelhet hjälpa till.

Städa

För de allra flesta är städning något som är sammankopplat med något negativt och därför är det mest rättvisa för alla inblandade att dra sitt strå till stacken för att det ska vara rent och snyggt när julen väl knackar på dörren. Utan att hemmet är städat är det svårt att komma ner i varv och slappna av, så därför är detta en viktig, om än tråkig punkt i förberedelserna.

Mat

Vad vore julen utan julmat? Ja, inte jul i alla fall. Maten är bland det viktigaste att ordna med inför julen och kommer enligt oss på en god andraplats efter att vara extra vänlig och kärleksfull under högtiden. Alla har sina egna favoriter på julbordet och här går det att spara en hel del tid genom att kommunicera med varandra. Om ingen av er exempelvis gillar inlagd sill, så behöver det inte dukas upp en burk helt i onödan.

Julklappar

Julklappar är någonting som vi anser att varje individ själv bör ansvara för (bortse från de yngsta barnen) och vi anser heller inte att det är någonting som behöver överdrivas. Satsa på få tänkvärda julklappar istället för att konsumera bara för sakens skull. Detta kommer även era plånböcker tacka er för.


Senaste inläggen