Hjälp belysningen på traven

Belysning är ju vår fokus här, det är säkert klart och tydligt vid detta lag, men ibland kan man även titta på andra delar av inredningen och hur de fungerar tillsammans med belysningen.

Material

Man kan börja med material, det säger ju sig själv att hur material interagerar med belysningen kan variera en hel del, blankpolerade metaller kommer ju att hjälpa till att sprida ljuset i ett rum medan tyger inte kommer att sprida mycket ljus alls. Glas är ju också ett material som påverkar belysningen, ett bord med glasskiva kommer ju att låta ljuset spridas mycket mer.

Detta är något man kan hålla i åtanke både när det gäller att köpa nya möbler och ny belysning. Har man till exempel punktbelysning som man önskar spred sig något mer kan man alltid försöka inreda runtikring med material som kan hjälpa med detta. Man kan även inkludera glas på andra håll i hemmet.

Färger

Efter man tänkt på materialet så är ju också färgerna väldigt betydelsefulla. Inreder man i stilar som använder sig av en hel del ljusa toner, som marint eller nordic light, kommer man att ju inte behöva lika mycket eller lika starkbelysning som om man håller sig till mörka toner. Exempel på detta kan man se på marinestyle.se.

Ett övervägande ljust rum kan klara sig riktigt långt på bara det naturliga dagsljuset, även om man inte har stora fönster. När solen sedan går ned kan man lätt lysa upp allt man vill med allmänbelysning eller endast specifika områden med punktbelysning. Men man kommer som sagt kunna använda mindre starka lampor och ändå få en bra effekt. Dimmers är något som dessutom fungerar väldigt bra ihop med ljusa toner, de kan skapa riktigt bra stämning med dunklare sken.


Senaste inläggen