För dig med ett akvarium hemma

Ett akvarium kan verkligen förgylla stämningen och ge en ny dimension till ditt hem. Det bidrar inte bara till en avstressande miljö utan är också estetiskt vackert och skapar en bit egen natur. Samtidigt som akvariefiskar är ett av de mer lättskötta husdjuren krävs kunskap och rätt utrustning för bra vattenkvalitet och välmående fiskar.

Belysning

Akvariebelysning är både en designfunktion och en praktisk nödvändighet med syfte att återskapa naturligt ljus. Detta för att både fisken och levande växterna ska trivas. Akvariets växter är beroende av belysning för att utföra sin nödvändiga fotosyntes medan fiskarna behöver det för att undvika stress och dålig hälsa.

De flesta fiskar behöver en nivå av dagsljus upp till tolv timmar om dagen. Det är upp till dig att ge dem normala dagar och nätter. På Fiskfoder.se hittar du ett brett sortiment av ramper och belysning. Komplettera gärna den nya belysningen med en timer eftersom för mycket ljus kan orsaka problem med överskott av alger.

Skötsel

Med rätt utrustning är det sedan bara att skaffa kunskap om hur du sköter ditt akvarium på bästa sätt när det gäller matning och rengöring, och du har ett vackert tillskott till ditt hem att njuta av.


Senaste inläggen