Få till den perfekta vintagestilen

Vintagestilen är något som är väldigt inne just nu. Vintage är i det stora hela en väldigt bred stil som inkluderar och drar inspiration från väldigt många håll. Ett genomgående drag kan dock sägas vara inspiration från förr. Antingen objekt som i sig är väldigt gamla eller nyproducerade ting som bara ämnar att se ut som de kommer från en annan tid.

Det finns mycket frihet som kan appliceras på vintageinredning och man kan lätt gå sin egen väg och fullfölja sina egna idéer inom detta. Kanske är det just denna flexibilitet och frihet som fångat mångas intresse idag. Man kan lätt hitta butiker som till stort eller helt och hållet fokuserar på denna stil.

För att få en bra balans är det ofta smart att bestämma sig för en tidsperiod man vill hämta inspiration från. Kanske det är sekelskiftet som intresserar en mest? Eller kanske 50-talets stil faller en bäst i smaken? Sedan börjar jakten på dessa objekt.

Det är viktigt att tänka långsiktigt när man vill inreda vintage. Man kommer inte kunna hitta allt på en gång i en butik som man kan göra med IKEA-möbler, och försöker man forcera stilen tappar man den där härliga spontaniteten som egentligen är grunden för en lyckad inredning.

Bara för att man bestämmer sig att anamma vintagestilen betyder inte att man behöver byta ut absolut alla möbler och detaljer med objekt från sin favoritperiod. Det kan ibland räcka med någon enstaka möbler och ett antal detaljer för att sälja stilen. Hela kombinationen med nytt och gammalt är i regel väldigt populärt.

Vill man snabbt skapa en mer tidstypisk känsla i ett rum kan det enklaste sättet vara att hitta en passande tapet. Även om man bara skapar en fondvägg kan detta vara nyckeln till att sälja stilen man försöker skapa.


Senaste inläggen