Avslappnande med doftljus

För att skapa en varmt inbjudande känsla där hemma kan du använda dig av flera knep. Några saker som brukar göra susen är textiler, växter och belysning. Detta kan då vara nya filtar, prydnadskuddar och några fina krukor med växter i fönstret. För att sätta pricken över i:et i inredningen är det dock belysningen som spelar huvudrollen.

Belysning kan göra att ett litet rum känns större eller att ett stort och "kallt" rum känns mysigt och ombonat. Till stor del handlar det om vilken typ av lampor du använder och hur du placerar dina ljuskällor. Det finns många bra sidor med stort sortiment att hitta på nätet.

Förutom golvlampor, taklampor och bordslampor är även levande ljus ett bra element i inredningen. Levande ljus passar perfekt till hösten och vintern då man helst vill sitta inomhus framför en brasa. Om du inte har någon brasa kan du istället arrangera blockljus på ett sätt som skapar en liknande känsla. Det finns många olika sorters ljus, exempelvis värmeljus och blockljus, men även doftljus. Doftljus finns i hundratals olika dofter så att du säkert hittar ett ljus som du gillar.

Två i ett

Det finurliga med doftljus är att du både får en härlig doft och mysig belysning i ett och samma ljus. Det fungerar helt enkelt som en dubbel stämningsskapare! Ett av de mest populära doftljusen på marknaden idag är Yankee Candle. Det bästa med just Yankee Candle är att ljusen är fria från bly och brinner väldigt länge. Dessutom sprider de lika mycket doft ända till de brunnit ner. Yankee Candle finns att köpa i flera olika dofter, exempelvis Red Apple, Cinnamon och Clean Cotton. Du behöver alltså inte alls begränsa dig till tunga, söta blomnoter, utan kan ge hemmet allt från en fräsch, ren känsla till en varm julstämning. Förutom att doftljus är underbara att ha hemma är de också en bra present. Vem gillar inte levande ljus?


Senaste inläggen