Att tänka på vid tapetsering

Innan man börjar med att tapetsera är det ett par saker som man bör tänka på, det är viktigt att man förbereder sig noggrant och inte slarvar med förarbetet, här följer några bra saker att tänka på vid tapetsering.

Det första du ska tänka på är om du ska göra det själv eller låta någon professionell göra jobbet åt dig, mycket beror på om du har den kunskap som krävs för att få ett bra slutresultat. Völjer du inte att anlita någon utan vill göra jobbet själv så gäller det att du gör ett bra grundarbete.

Ytan du ska tapetsera ska vara jämn och torr, det får inte finnas sprickor eller ojämnheter där tapeten ska upp. Lägg ner ett par extra timmar på förarbetet det har du alltid igen när du ska tapetsera. Om det är en äldre vägg som ska göras om så se till att all lös tapet tas bort och spackla och slipa i omgångar, ös inte på för mycket utan spackla hellre fler gånger.

När väggar är jämna och dammfria så kan du börja med själva tapetseringen, beroende på vilken typ av tapet du valt så kan det se lite olika ut hur man hänger upp våderna, följ alltid de instruktioner som säljaren gett och som står på tapetklisterhinken. Är du det minsta osäker så kolla upp med din tapethanldare vad som är bäst.


Senaste inläggen