Att inreda barnens rum

Det finns mycket inspiration att hämta gällande inredning av barnrum och flera tips att ta del av. Ett barnrum ska erbjuda vila, mys, lek och förvaring på samma gång, vilket kan tyckas svårt. Vårt första tips är att du väljer ett färgtema och sedan inreder med det i åtanke. Välj gärna lugnande, mjuka färger som hjälper barnen att få en god natts sömn i rummet.

Rolig belysning

Ett sätt att sätta piff på barnrummet är med lite rolig belysning, kolla in urvalet online så förstår du vad vi menar. Med härliga nattlampor och mysbelysning kommer dina barn känna sig tryggare och sova bättre i sina egna rum. Belysningen är också viktig för att dina barn ska kunna se ordentligt när de läser eller gör läxorna, så glöm inte bort att lägga tid på den.

Smart förvaring

Ett annat hjälpsamt tips vid inredning av barnrum är att tänka på förvaringsmöjligheterna. Använd gärna väggarna för smart förvaring för att spara mer golvplats till lek. Tänk noggrant igenom hur du ska placera möblerna för att få så mycket utrymme som möjligt, både för förvaring och lek. Det är också viktigt att regelbundet rensa ut bland barnens saker, annars är risken stor att rummet blir överbelamrat.


Senaste inläggen